Hívjon minket a +36 20 989 1484-es számon, vagy
Fontos és hasznos információk
Naptár
Naptárunkban mindig megtalál minden fontos és aktuális dátumot.
Árak
Ismerje meg Tiszamenti Fövenyes Vadásztársaság árlistáját.
Szálláshely
Vadászata idejére foglaljon szállást kedvezményesen a Tisza Balneum**** Szállodába!

Tiszamenti Fövenyes Vadásztársaság

Társaságunk a Tisza Tó környékén, Tiszaigar, Tiszaörs, Tiszaszőlős és Tiszaszentimre határain fekvő, 4600 ha-on elhelyezkedő apróvadas vadászterületen működik. Tiszafüredtől mindegy 10 km-re található. Területünkre leginkább az alföldi sík mezőgazdasági művelésű földek jellemzőek.

Vadászterületünkön található a Tiszaigari Arborétum, mely több száz féle fa és cserjefajt rejt magába. A Tiszaigari területen nagy százalékban fordul elő ligetes, füzes – olajfüzes- akácerdők illetve telepített nyárfaerdők. Ezen a területrészen a Hortobágyi Nemzeti Parknak az oltalma alatt áll több hektárnyi legelő, illetve vizes élőhely. Itt megtalálható a téli hónapokban is, és nyári költési időszakban is a védett parlagi sas (fotó galériában), évről évre fiókákat nevelve.

Vadászterületünkre jellemzően:

A főbb vadfajunk az őz, melyet leginkább külföldi bérvadásztatással bonyolítunk le, persze akad a magyar vendégvadásznak is lehetőség szezonbéli és üzekedési időszakban is.
Lehetőségünk nyílik még a vaddisznó vadászatára is, egyénileg is vadkár elhárítási időszakban és szóró vadászaton is. Évente egyszer társas vadászatot tartunk vaddisznóra, ezzel is színesítve szervezett keretek között a vadászati lehetőségek tárházát. (fotó – galéria).

Vadászterületünkön kellő számmal fordul elő a vízi vad, amely a területünkön található közel 100 hektárnyi halastó rendszernek köszönhető. Lehetőségeinkhez mérten ezen a tórendszereken nevelt tőkés récét szeretnénk vadásztatni.

Az idei esztendőtől megpróbálkozunk a fácán vendégvadásztatásával is, melyet keskeny fasorok, ligeterdők, nádasok kutyával történő kereső vadászatával hajtunk végre.
Kora ősszel a tőkésréce vadászata ad lehetőséget tagnak és bérvadásznak egyaránt a vadászatra.

Késő őszi időszakban a tartós fagy megjelenéséig előfordul még a vadászok szívét mindig megdobogtató vadludak serege, mely főleg vetési lúd, nyári lúd és nagy lilik fajai alkotják, lehetőséget kínálva bel illetve külföldi vendégvadászok e remek szórakoztatására. Vadászatuk főleg álcázott körülmények között lesből illetve libagödörből történik.